Serveis Socials

Els serveis socials comprenen aquells recursos, actuacions i prestacions a fi d'ajudar a les persones i grups socials a resoldre els seus problemes, superant les seues dificultats, i a crear i aconseguir recursos adequats per a millorar la seua qualitat de vida i la integració en la comunitat o entorn social a què pertanyen.

Els serveis socials d'Atenció Base són l'eix principal de l'àrea des del que es vehicula tota la intervenció. S'ubiquen en els Centres Socials del municipi i estan dirigits a tota la població, per la qual cosa té un caràcter d'atenció generalitzat, polivalent i versàtil. Constituïxen el primer contacte de la persona usuària amb el sistema d'accés als servicis i prestacions bàsiques i de primera necessitat.

La intervenció de l'Atenció Base es dirigix a una àrea geogràfica, ja que actua per "Zonas". Cada Zona té de referència a una persona tècnica en Treball Social. Junt amb l'equip multidisciplinari du a terme la prevenció, intervenció i seguiment dels casos i situacions que es presenten al sistema de serveis socials d'Atenció Base.

A més són la via d'accés cap als serveis socials Especialitzats (Encara que el contacte previ no és un requisit indispensable per a l'accés a tots els servicis especialitzats).

Són funcions dels S.S.de Atenció Base:

  • Informació, orientació i assessorament dels seus recursos.
  • Prevenció, intervenció i seguiment de casos.
  • Gestió d'ajudes econòmiques i prestacions inespecífiques de primera necessitat.

Es dirigixen a sectors de la població que, per les seues condicions, edat, sexe, discapacitat o altres circumstàncies de caràcter social, cultural o econòmic, requerixen un tipus d'atenció més específica en el pla tècnic i professional, que la prestada pels serveis socials generals.

Servici d'Atenció a la Dependència.

El Servici Especialitzat d'Atenció a la Família i la Infància està integrat en els serveis socials Municipals com un recurs especialitzat, destinat a atendre famílies del municipi de forma integral. Té com a objecte la intervenció especialitzada amb famílies amb problemàtica social o familiar que es troben en situació de dificultat social o de risc.

Àmbits previstos d'intervenció

  • Famílies en situació de risc.
  • Orientació i mediació familiar.
  • Violència domèstica.
  • Famílies amb menors en situació de risc.

Centre Espai d'Igualtat

C/ Alfonso X el Sabio, 22
Telf: 96 110 36 71

Atenció, per derivació dels centres socials municipals, a través de cita prèvia, de dilluns a divendres, en horari de matí i vesprada.

Dilluns, dimecres i divendres de 8 a 14 h

C/ Alfonso X El Sabio, 22
Tel. 96 110 36 71
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

T'interessa