Des de l'inici del conflicte armat a Ucraïna, Farmamundi està participant en els diferents mecanismes de coordinació articulats, analitzant la situació per a garantir una resposta pertinent i adequada.

Amb l'objectiu de continuar donant suport a la població, Farmamundi posa a la disposició de tota la ciutadania el següent número de compte per al desenvolupament d'accions humanitàries, incloent el subministrament de medicaments i material sanitari.

BANKINTER ES36-0128-7632-7701-0001-2607

Ajuda acollida Ucraina

L'acolliment en territori espanyol de persones refugiades d'Ucraïna (majoritàriament famílies compostes per dones amb els seus fills i filles i persones majors) es vehicularà a través del sistema d'acolliment de protecció internacional regulat per l'administració pública.

Per això, serà necessari disposar d'allotjament, ja siga en instal·lacions dependents de les administracions públiques, o mitjançant pisos i habitatges buits que les persones particulars puguen posar a disposició.

Les ofertes d'allotjament es canalitzen a través dels següents formularis:

Qualsevol persona que puga entrar en contacte amb persones o famílies ucraïneses acabades d'arribar pels seus mitjans i que no sàpien on dirigir-se pot comunicar-ho a les autoritats locals perquè els assistisquen i ho comuniquen a l'administració autonòmica.

L'acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar únicament es podrà realitzar a través dels llits legals del sistema de protecció de la Generalitat. No es contempla cap altra possibilitat que no siga aquesta, per a garantir la seua protecció i seguretat, i evitar així que puguen ser víctimes de màfies de tràfic.

Más información en Solidaritat Valenciana amb Ucraïna" de GVA Oberta

T'interessa