L'Ajuntament presentarà les rutes turístiques que s'organitzen pels escenaris triats per Almodóvar i l'exposició monogràfica dedicada a la pel·lícula

L'Ajuntament de Paterna tornarà enguany a FITUR, per quart any consecutiu, per a promocionar els seus atractius turístics, que enguany se centraran en l'enclavament patrimonial de les coves, declarat com Bé d'Interés Cultural.

Com ja fera Almodóvar en retratar-les com a escenari principal en la seua última pel·lícula, l'Ajuntament vol donar a conéixer aquestes construccions úniques i característiques de la localitat, les primeres construccions de la qual daten de l'època dels moriscos.

A més, també es promocionaran les rutes que ofereix l'Oficina de Turisme pels escenaris principals de “Dolor i Gloria”, així com l'exposició monogràfica dedicada a la pel·lícula, que s'ha instal·lat a les Cuevas del Batà.

La mostra, que serà permanent, a més d'oferir curiositats de la pel·lícula, vídeos i fotografies amb imatges del rodatge en el municipi o material aportat pel propi director, inclou la recreació d'un habitatge cova, de manera que els visitants podran conéixer de primera mà com vivien els coveros de l'època.

Tal com ha explicat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa “Paterna torna per quart any consecutiu a la Fira Internacional de Turisme, la qual cosa és un clar indicador del potencial de la nostra Vila com a destinació turística gràcies al seu ampli patrimoni històric, la nostra cultura, festes i gastronomia”.

I és que a més de les coves, també es promocionarà la cultura paternera amb la Cordà com a protagonista. El públic que acudisca a l'estand podrà gaudir d'aquest espectacle pirotècnic inigualable a través d'unes ulleres de realitat virtual que permetrà als visitants viure l'experiència de participar en la Cordà, declarada Festa d'Interés Turístic Nacional.

A més, també es podrà degustar els típics “cachaps” un dolç paterner únic en el món o descobrir la majestuositat de la festa de Moros i Cristians, que amb més de 40 anys d'història, s'ha convertit en un referent festiu que cada estiu atrau a milers de visitants a la localitat.