El conegut com el “home del casc verd” a l'Ajuntament de València, encarregat durant els últims 18 anys de marcar l'inici de les tradicionals mascletàs de Falles, va rebre ahir un reconeixement a Paterna abans de donar principi a la *mascletà realitzada al Parc Central en honor a San José

Paterna ha retut homenatge a un dels seus veïns més il·lustres en el món de la pólvora, Juan Picazo López, més conegut per tots com “El Algarrobo” o el “home del casc verd”.

Aprofitant la celebració de les Falles a Paterna, i una mica abans que "El Algarrobo" donara inici a l'espectacular mascletà celebrada en el Parc que es va disparar ahir en honor a San José, Juan Picazo va rebre de mans de l'Alcalde Juan Antonio Sagredo un socarrat en reconeixement a la seua trajectòria i a la seua vinculació amb el foc.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Paterna juntament amb Junta Local Fallera van voler retre homenatge a aquest paterner amant del foc i la pirotècnia, que des de l'any 1998 ha treballat a l'Ajuntament de València com a Cap de Manteniment d'exteriors i Cap de Coordinació d'equip per als actes celebrats durant tot l'any a la ciutat de València, entre els quals es troben els actes fallers.

Juan Picazo ha sigut l'encarregat del muntatge dels perímetres de seguretat en cada festivitat en la qual hi ha pólvora, garantint la màxima seguretat de treballadors/as i assistents.

“El Algarrobo” porta 18 anys posant-se enfront del balcó de l'Ajuntament de València abans de cadascuna de les mascletàs, mirant atent el seu rellotge sense tot just parpellejar, una vegada que està tot està preparat, tots els perímetres supervisats i a punt de començar l'espectacle de la pólvora.

Quan el rellotge de “El Algarrobo” marca les 14.00 hores, es posa el casc verd, gest que serveix de senyal perquè les Falleres Majors sàpien que ja poden dir les paraules “senyor pirotecnic pot començar la mascletà”.

Aquest va ser el protocol que va tornar a repetir ahir, encara que aquesta vegada a la seua casa, Paterna, davant els seus veïns i veïnes i el món faller paterner, que celebrava amb una mascletà, el dia gran d'aquestes festes realitzades excepcionalment del 8 al 12 de setembre, seguint totes les mesures i protocols anticovid vigents i que van culminar anit amb la tradicional cremà dels monuments.