El portaveu de la Junta de Castella, Nacho Hernando i José Bono van tenir l'oportunitat de signar en el Llibre d'Or de l'Ajuntament de Paterna

Més d'1.200 manxecs i manxegues de les diferents Cases Originàries de Castella-la Manxa a la Comunitat Valenciana s'han donat cita aquest cap de setmana a Paterna per a celebrar el Dia de Castella-la Manxa en una multitudinària i emotiva gala.

Des de les 19 h de la vesprada, el pavelló Vinya de l'Andalús de Paterna va acollir un acte d'homenatge als manxecs que va comptar amb la presència del President de la Generalitat, Ximo Puig, el portaveu de la Junta de Castella-la Manxa, Nacho Hernando, l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i l'expresident manxec José Bono, que va voler acompanyar als presents en tan assenyalada data.

A més també va assistir el president de la Federació de les Cases Originàries de Castella-la Manxa, Jesús Martínez Gabaldón, els presidents, Dulcineas i Dames de les 18 cases manxegues regionals que van assistir a l'acte, així com diferents regidors de la corporació local.

L'Alcalde de Paterna va aprofitar el seu discurs per a agrair al president de la Federació i a tots els presents “l'haver apostat per la nostra ciutat per a celebrar un acte tan important” al mateix temps que va emplaçar a tots els assistents “a seguir traient pit de ser manxecs, paterners i valencians”.

A més, Sagredo ressalte la importància d'unir arrels i d'estar units, amb especial referència als més de 3.600 paterners i paterneres d'origen manxec, destacant que són “els millors ambaixadors i ambaixadores que puga tenir Castella-la Manxa juntament amb les dues cases regionals de Paterna”.

El president de la Junta de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page Sánchez, va voler saludar als seus paisans a través d'un vídeo de salutació gravada para tan especial ocasió, com també van fer reconeguts manxecs com Pedro Almodovar o la cantant Rozalen.

Durant l'acte, també es va reconèixer als Manxecs d'Honor 2018 que enguany va reconèixer la labor de Matías Alonso i Victoria Amores en la seua defensa dels valors que manxecs. A més, l'Alcalde de Paterna també va voler homenatjar amb un ram de flors a Fernanda Charca, que a les seues 97 anys és la manxega més major empadronada a Paterna.

Després de la gala, els milers de manxecs i manxegues reunits, van gaudir d'un sopar popular amenitzat per espectacles de balls tradicionals i actuacions musicals.