• La mostra, que s’inaugurà el mes d'octubre per a commemorar el centenari del naixement de l'actor, pot visitar-se de nou fins a aquest divendres.
  • Està situada a la Sala d'Exposicions Josep Herrero “Jeroni” del Gran Teatre Antonio Ferrandis i està conformada per 11 panells, a més de vitrines, guardons i dos audiovisuals, repassant la prolífica i reeixida carrera de l'actor des de la perspectiva de companys de professió i amics com José Luis Garci, Berlanga o José Sacristán.

L'Ajuntament de Paterna ha tornat a obrir les portes de l'exposició “100 anys” en la qual es ret homenatge a l'actor Antonio Ferrandis coincidint amb el centenari del seu naixement en 2021.

La mostra, que es s’inaugurà el mes d'octubre durant la celebració del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, pot visitar-se de nou a la Sala d'Exposicions Josep Herrero Jeroni” del Gran Teatre de Paterna.

“100 anys” és un recorregut per la carrera professional de Ferrandis, amb escenes cinematogràfiques i premis obtinguts per l'intèrpret paterner, i en la qual es mostra també la perspectiva d'amics i companys del sector audiovisual com José Luis Garci, Berlanga o José Sacristán.

A través dels panells que conformen aquesta exposició, es reconeix la grandesa de l'actor paterner, dins i fora de la pantalla, mentre que Luis García Berlanga recorda les trobades fortuïtes amb Ferrandis abans que el cinema els unira.

Tal com ha explicat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, “hem convocat una segona edició d'aquesta exposició perquè tots els veïns i veïnes puguen visitar-la i conéixer més sobre el nostre benvolgut actor que fa 100 anys va nàixer a Paterna i portà el nom de la nostra ciutat per tot el món”.

Antonio Ferrandis aconseguí nombrosos èxits com a actor i participá en una gran quantitat de produccions teatrals, cinematogràfiques i televisives. Malgrat que la seua vida professional fou molt activa i prolífera, sempre va mantindre la seua residència a Paterna i era habitual veure-li passejar pels seus carrers i participar de la vida social del municipi.

L'exposició, que conté també dos audiovisuals i vitrines amb guardons i material personal de l'actor, podrà visitar-se fins al pròxim 14 de gener.

L'accés serà gratuït però s'aplicarà el protocol anticovid vigent per a evitar la propagació del coronavirus.