• Totes les adopcions realitzades a través del Refugi d'Animals municipal són gratuïtes.
  • Des de gener fins a desembre de 2021, el Refugi municipal d'Animals de Paterna ha gestionat l'adopció de 148 gats i 48 gossos a través de la pàgina web, d'exclusiva gestió municipal, que es s’estrenà a la fi de 2020.
  • A més de les adopcions, amb el suport i la difusió que es realitza dels animals del Refugi a través de les xarxes socials, s'ha aconseguit retornar als seus propietaris a 105 animals que s'havien perdut.

El Refugi municipal d'Animals de Paterna ha aconseguit llar per a 196 dels animals que viuen en aquestes instal·lacions durant l'any passat 2021.

Així ho ha anunciat hui la regidora de Benestar Animal, Merche Navarro, qui s'ha mostrat molt satisfeta del bon acolliment de les campanyes municipals destacant que “des que la gestió de les adopcions passara a ser completament municipal al desembre de 2020, s'ha incrementat el nombre d'animals que han trobat llar gràcies, en bona part, a la difusió d'informació a través dels canals oficials de comunicació municipals”.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Paterna va llançar a la fi de 2020 https://refugio.serviciosdepaterna.es, una pàgina web per a promoure les adopcions de les mascotes que actualment viuen en el refugi.

D'aquesta manera, entre gener i desembre de 2021, el Refugi d'Animals ha gestionat l'adopció de 148 gats i 48 gossos i, a més, altres 5 estan amb famílies d'acolliment.

A més de les adopcions, amb el suport i la difusió que es realitza dels animals del Refugi a través de les xarxes socials, s'ha aconseguit retornar als seus propietaris a 105 animals que s'havien perdut.

Actualment, 20 gossos i 18 gats estan a l'espera d'adopció i, tal com ha recordat Navarro, “des del consistori, a través de campanyes informatives, promovem l'adopció enfront de la compra, així com les bones pràctiques a l'hora de sumar una mascota a la unitat familiar”.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Paterna fou la primera administració pública a adherir-se, a l'abril de 2021, a la iniciativa nacional “El meu nou millor amic”, un projecte per a fomentar, a través de les noves tecnologies, les adopcions responsables dels animals del Refugi municipal i promoure tota la gestió que s'està duent a terme en matèria de benestar animal des de la pròpia regidoria.

A més, tal com ha recordat la regidora Navarro “la nova ordenança de Benestar Animal i les polítiques orientades a millorar la convivència entre mascotes i ciutadania, ens han situat com a referent nacional en aquesta matèria, participant com a ponents, per exemple, en el 4t Congrés de Benestar Animal d'Espanya”.

En la web https://refugio.serviciosdepaterna.es, les persones interessades a adoptar a un animal poden conéixer les mascotes que esperen una llar així com les dades relatives a la seua raça, el sexe, edat aproximada i informació sobre microxips i/o llicències en els casos necessaris.