- Les persones que no recullen la femta de les seues mascotes de la via pública seran, sancionades amb multes d'a partir de 350€.
- Dos agents de la Policia Local acompanyats per un inspector del servei municipal de neteja i un operari conformen el dispositiu de ruta, recollida de mostres i anàlisis d'excrements canins pels diferents barris de la ciutat que, posteriorment, s'envien al laboratori per a la seua anàlisi i identificació.
L'Ajuntament de Paterna ha començat la recollida i anàlisi de la femta abandonada en la via pública amb la finalitat d'identificar a les persones que no recullen els excrements dels seus gossos.
D'aquesta manera, el consistori es fica de ple en la implantació del servei d'ADN caní que va arrancar l'any passat amb l'anàlisi genètica dels gossos i que ja té registrats a més de 4.000 cans, convertint a Paterna en la segona ciutat d'Espanya amb el cens d'ADN caní més gran.
Referent a això, la regidora de Benestar Animal, Serveis i Neteja, Mercedes Navarro, ha destacat que “la gran majoria de propietaris de gossos estan ja conscienciats sobre aquesta qüestió, però és necessària la implicació de tota la ciutadania, perquè d'això depén en bona part l'èxit d'aquesta iniciativa i el manteniment i cura de la nostra ciutat”.
Dos agents de la Policia Local acompanyats per un inspector del servei municipal de neteja i un operari conformen el dispositiu de ruta, recollida de mostres i anàlisis d'excrements canins pels diferents barris de la ciutat que, posteriorment, s'envien al laboratori per a la seua anàlisi i identificació. En aquest sentit, la Policia Local garanteix la cadena de custòdia i realitza reconeixements aleatoris per a mantindre un control de tots els gossos del municipi.
Tal com ha explicat la regidora Navarro “aquesta identificació no sols ajudarà a mantindre la ciutat més neta, evitant l'abandó d'excrements en espais urbans, sinó que també contribuirà a millorar la conscienciació sobre la cura dels espais públics i la convivència entre animals i veïns”.