Amb prop de 350 establiments d'hostaleria, la ciutat compta actualment amb 150 bars i restaurant que disposen de terrassa
El sector de la restauració de Paterna ha rebut el primer dia d'entrada en la fase 1 de la desescalada amb prudència i almenys un 20% dels bars i restaurants han obert hui al públic les seues terrasses.
Dels prop de 350 establiments hostalers que hi ha a la ciutat, 150 d'ells disposen de terrassa, 20 dels quals s'han acollit al Pla especial de terrasses que el consistori paterner va posar en marxa fa ja algunes setmanes per a flexibilitzar i facilitar-los els procediments de sol·licitud d'instal·lació de terrasses o d'ampliació de la superfície ocupable a aquells que el necessitaren, estudiant cas per cas.
L'Ajuntament de Paterna ha prestat des del principi de la crisi del coronavirus una especial atenció al sector hostaler, en ser considerat un dels més sensibles per a reprendre l'activitat en la desescalada.
Per això, a part de reunir-se amb l'Associació Paterna Gastronòmica, que agrupa el sector de l'hostaleria de la ciutat, li va dedicar un apartat específic en el Pla de Reactivació Econòmica de Paterna que l'Àrea d'Empresa Indústria i Universitats va elaborar fa més tres setmanes per a afrontar la recuperació i dinamització de la ciutat.
A més, el consistori està ultimant ja la creació del segell “Hostaleria Segura Paterna”, un segell de garantia hostalera per a aquells establiments de la ciutat que complisquen uns protocols de seguretat i higiene que certifiquen que les seues instal·lacions estan lliure de COVID-19.
La previsió de l'Ajuntament, en contacte permanent amb Paterna Gastronòmica a través de la Regidoria de Comerç, és que aquest sector vaja guanyant pes i confiança al llarg de la setmana i conforme avancem en la desescalada. Per a això, el consistori també ha fet una crida ciutadana a la responsabilitat i al compliment de la normativa per a l'ús de les terrasses per a previndre que es produïsquen aglomeracions en aquests llocs.