• L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va iniciar la seua intervenció en la Crida amb un minut de silenci com a mostra de la solidaritat del món faller paterner per les víctimes del tràgic incendi de Campanar.
  • La falla Sant Roc va aconseguir un doblet històric alçant-se amb els Ninots Indultats en categoria adulta i infantil de la secció Especial, mentres que la comissió Vicent Mortes va aconseguir tots dos guardons de la secció Primera. En secció segona, la falla el Vaig moldre va ser reconeguda amb el Ninot Indultat de la categoria major, i l'agrupació L’Amistat amb el de categoria infantil.

Paterna va donar el tret d'eixida a les Falles 2024 el divendres a la nit amb la celebració de la tradicional Crida, protagonitzades per les Falleres Majors de la ciutat, Sheila Díaz i Vera Niñerola, acompanyades de les seues respectives Corts d'Honor i la resta de les díhuit comissions falleres per a donar oficialment la benvinguda a les festes josefinas a la ciutat.

Durant este acte, les màximes representants de les Falles de Paterna també van estar acompanyades per l'Alcalde i president nat de la JLF, Juan Antonio Sagredo qui en el seu discurs va començar amb un minut de silenci per a mostrar la solidaritat del món faller paterner per les víctimes del recent incendi del barri veí de Campanar a València.
Sagredo va agrair a la Junta Local Fallera que “es bolcara des del primer moment amb esta tragèdia”, en clara referència a la suspensió dels actes previstos per a l'anterior cap de setmana.

A les portes del consistori, en un multitudinari acte i amb un ambient ple de germanor, es va gaudir d'un vídeo mapping sobre la façana de l'Ajuntament amb la trajectòria de la història de les Falles de Paterna i un reconeixement a la labor i lliurament de la JLF amb esta festa tan arrelada a la ciutat que va precedir a les emotives intervencions de les Falleres Majors per a tancar la festa apel·lant als paterners i les paterneres: Ja estem en *Falles!

L'esdeveniment va ser retransmés en directe a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Paterna.

Premis de l'Exposició del Ninot de Paterna 2024

En finalitzar la Crida, les diferents comissions falleres van desfilar fins al Gran Teatre Antonio Ferrandis per a la inauguració i lectura de Premis de l'Exposició del Ninot.

En este sentit, els Millors Ninots de Secció de les Falles 2024 van ser per a la Falla Vicent Mortes, reconeguda amb els millors Ninots en totes dues categories en Secció Primera.

En la Secció segona, les Falles l’Amistat va guanyar el millor Ninot Infantil i El Molí es va alçar amb el millor Ninot en categoria adulta, mentres que la Falla Sant Roc va fer doblet amb el premi als Ninots Indultats en les categories adulta i infantil.

El fermall d'or d'eixa mateixa nit el va posar la Mascletà Manual Nocturna amb la qual la Ciutat del Foc va vibrar amb intensa pólvora i llum durant uns minuts a l'esplanada del coetòdromo.

Cavalcada del Ninot Paterna 2024

Les Falles El Molí, Dos de Maig i Gran Teatre, van ser les comissions guardonades amb el primer, segon i tercer premi, respectivament, en la Cavalcada del Ninot.

Des de les 17 hores del dissabte 2 de març, els carrers de Paterna es van omplir de colorit, alegria, sàtira i humor al ritme de la música de xarangues i batucada amb les diferents disfresses de les diferents comissions en la celebració d'este acte.

Malgrat el vent, la jornada festiva va estar abrigallada per l'Alcalde i l'equip de govern en la qual fallers i falleres espontàniament van interactuar amb ells durant la seua desfilada.

La Cavalcada va ser clausurada amb les respectives carrosses que lluïen i portaven a les Falleres Majors de la ciutat, Sheila Díaz i Vera Niñerola, acompanyades de les seues respectives Corts d'Honor.

La fi de festa el va posar l'orquestra Seven Charhers que va amenitzar la vetlada a l'esplanada del coetòdromo, a les 23 hores, a càrrec del consistori *paternero.