• L'objectiu principal en aquest programa municipal és la prevenció entre la ciutadania paternera de les conductes addictives, tant a substàncies com a comportaments o hàbits.
  • El Tinent d'Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández ha destacat “la importància de l'acció preventiva” al mateix temps que ha explicat que “el pla de Paterna se centra en la prevenció en els àmbits escolar, familiar, comunitari, així com en la prevenció selectiva”.

L'Ajuntament de Paterna ha aprovat el Pla de Prevenció d'Addiccions per al període 2022-2025, un projecte municipal que es basa en les línies estratègiques de la prevenció, entre la ciutadania paternera, de les conductes addictives tant a substàncies com de comportaments o hàbits.

Referent a això, el Tinent d'Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández, ha indicat que “aquesta planificació se centra en la prevenció en els àmbits escolar, familiar, comunitari, així com en la prevenció selectiva”.

Aquest programa, aprovat en l'últim ple ordinari, ha sigut elaborat per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Paterna. Es tracta d'un servei especialitzat del consistori que s'encarrega de desenvolupar programes amb l'objectiu de reduir o evitar l'ús i abús de drogues, així com d'altres conductes addictives, alhora que promou hàbits de vida saludables.

Per a poder elaborar el Pla de de Prevenció d'Addiccions de Paterna s'ha obtingut informació a través de l'experiència de la UPCCA, així com dels resultats obtinguts de plans anteriors. D'altra banda, també s'ha realitzat una aproximació a la situació actual dels consums de drogues, així com conductes d'ús o abús de tecnologies i jocs d'atzar.

Així mateix, aquesta planificació es troba fortament vinculada a altres plans sectorials de Paterna com el Pla Municipal d'Igualtat de Dones i Homes o el Pla Municipal d'Infància i Adolescència. Tot això, al costat de les variables sociodemogràfiques que el consistori ha analitzat de manera prèvia, ha possibilitat desenvolupar aquest programa preventiu.

Finalment, Julio Fernández, ha assenyalat que “factors com la desocupació, l'aïllament amb el qual lídia la població migrant o la pobresa poden resultar de risc per a alguns sectors de la ciutadania i per aquesta raó es duu a terme l'acció preventiva, adaptant-se a la circumstàncies de cada grup poblacional”.