La regidoria d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat va reforçar l'assistència als veïns i veïnes de la ciutat en situació de dependència per a garantir la cobertura de les seues necessitats durant la crisi sanitària

L'Ajuntament de Paterna va realitzar durant 2020 quasi 14.000 assistències a dependents i persones amb discapacitat residents en el municipi.

Així ho ha anunciat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, que ha explicat que “ha sigut necessari doblegar els esforços i destinar més recursos humans i econòmics per a garantir que aquest col·lectiu més vulnerables tingueren garantides i cobertes totes les seues necessitats bàsiques”.

Han sigut diversos els programes d'assistència coordinats des de l'Ajuntament de Paterna dirigits a majors dependents i persones amb discapacitat, sumant un total de 8.523 expedients oberts en l'àrea.

Entre ells, destaca el Servei d'Assistència Domiciliària per a Dependents (SAD), un programa pilot del qual formen part ja 17 veïns i veïnes de la localitat, que se sumen als 54 usuaris que ja formen part del servei d'assistència municipal.

A més, l'any passat es va posar en marxa el SAD COVID19, per a parar atenció urgent a persones en risc de vulnerabilitat a conseqüència de la crisi sanitària per coronavirus, al qual s'han sumat altres 17 paterners i paterneres.

A més del *SAD, en 2020 s'han registrat 447 teleassistències actives i el vehicle adaptat ha realitzat 308 serveis per a persones majors i dependents que han necessitat algun desplaçament.

D'altra banda, s'ha atés 68 persones que formen part del programa de Conselleria Menjar a Casa, que ha sigut ampliat i reforçat per l'Ajuntament de Paterna, per a garantir una alimentació saludable als usuaris i usuàries en funció del seu estat de salut, reduint el problema de soledat que pateixen els majors que viuen sols, i que durant la pandèmia podien patir un risc major de sentir-se aïllats a causa del confinament.

També els serveis socials de l'Ajuntament de Paterna han realitzat amb una freqüència quinzenal, anomenades de control a les 2.096 persones dependents del municipi.

“El nostre objectiu” – ha finalitzat la regidora Segura – “ha sigut i és que posar a la disposició de dependents i persones amb diversitat funcional els recursos municipals, evitant situacions de vulnerabilitat i aconseguint que a la nostra ciutat ningú es quede arrere”.