Hui se celebra el Dia Mundial del Lupus, una malaltia del sistema immunitari poc freqüent però de gran impacte
Hui 10 de maig se celebra el Dia Mundial del Lupus, una malaltia del sistema immunitari, poc freqüent però de gran impacte, que pot afectar qualsevol òrgan del cos.
Per aquest motiu, l'Ajuntament de Paterna ha volgut sumar-se a aquesta commemoració, per a informar, conscienciar i reflexionar sobre aquesta malaltia a través d'una taula informativa que s'ha situat a la porta de l'Ajuntament i que ha comptat amb la presència de l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, i del regidor de Sanitat, Julio Fernández.
A més, aquesta nit la façana de l'Ajuntament tornarà a il·luminar-se de color morat com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de malalts/as i els seus familiars.
El LUPUS és una malaltia del sistema immunitari en la qual el mecanisme de defensa del nostre organisme, per raons desconegudes, comença a atacar-se a si mateix. El Lupus no té causa coneguda encara que la investigació evidencia la implicació de factors genètics, hormones, infeccions fins i tot víriques, i l'exposició als raigs ultraviolats.
Al voltant del 90% dels casos afecten dones, principalment de 15 i 55 anys d'edat. Una vegada diagnosticat, els pacients necessiten supervisió mèdica constant i un tractament continuat per a afeblir els símptomes. No obstant això, amb el seguiment adequat, un percentatge elevat dels pacients amb lupus, són capaços de portar una vida normal.
“L'objectiu principal és fomentar la investigació i demanar una major conscienciació sobre el lupus que millore el seu diagnòstic i tractament”, ha explicat Fernández.
Amb aquestes actuacions es pretén des del departament de Sanitat, impulsar la promoció i prevenció de la salut a Paterna, així com conscienciar a la ciutadania sobre aquesta patologia que afecta a l'1% de la població a Espanya (20.000 persones amb Lupus al nostre país).
És fonamental donar visibilitat a aquesta malaltia i permetre així una educació i suport a els/as afectats/as i a les seues famílies, així com aconseguir una sensibilitzar a la població sobre els símptomes i conseqüències que el lupus té sobre la salut.
Actualment no té cura definitiva, però pot ser controlada. El diagnòstic primerenc i els controls estrets són la clau per a millorar la qualitat de vida de les persones que el pateixen.