• Els treballs s'estan realitzant en diferents zones arbrades de parcs, carrers i col·legis públics del municipi amb un procediment biològic i ecològic.
  • La Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, ha indicat que “gràcies als treballs i estudis previs s'ha pogut establir la millor data per a iniciar el tractament en els arbres, anticipant-nos a l'aparició de la plaga”.

L'Ajuntament de Paterna ha iniciat el reforç del tractament preventiu anual contra la processionària en l'arbratge del terme municipal. L'empresa municipal GESPA és l'encarregada de dur a terme el dispositiu especial de control de plagues que s'està efectuant en les zones verdes del municipi.

La Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, ha indicat que “gràcies als treballs i estudis previs s'ha pogut establir la millor data per a iniciar el tractament en els arbres, anticipant-nos a l'aparició dels insectes”.

“Durant l'estudi previ, efectuat aquest estiu, es va realitzar la captura d'exemplars adults per a portar un registre i determinar la data en què faran eclosió els ous”, ha afegit Campos.

Enguany el consistori ha començat el tractament el 24 d'octubre i es preveu la seua finalització a la fi del present mes de novembre.

El tractament consisteix, en primer lloc, en la polvorització d'un producte biològic i ecològic en multitud d'exemplars de pi de la localitat en les zones perifèriques. S'utilitza per a això un bacteri, totalment innòcua per a l'ésser humà, però que deté la reproducció de l'eruga processionària. D'altra banda, es realitzen tractaments mitjançant endoterapia en els exemplars en les zones d'ús públic de major sensibilitat.

De moment ja s'han realitzat tractaments biològics en els exemplars de pi situats a La Canyada i Bovalar i mitjançant endoterapia en zones del nucli urbà.

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Transició Ecològica, “l'experiència durant els últims anys ens indica que l'impacte de la plaga es reduirà a llindars acceptables i controlables perquè l'afectació siga mínima”.