• Les actuacions de control de població d'insectes, que es duen a terme durant tot l'any a la ciutat, se centren en el tractament biològic així com la iniciativa TIE (Tècnica de l'Insecte Estèril).
  • Mitjançant aquestes tècniques i tractaments biològics es realitza un control de la població d'insectes, evitant la seua reproducció sense utilitzar productes nocius per al medi ambient.

L'Ajuntament de Paterna ha reforçat el tractament preventiu que es duu a terme durant tot l'any contra el mosquit tigre, amb motiu de l'arribada de la calor durant els mesos d'estiu.

Les actuacions de control de població se centren en el tractament de masses d'aigua i zones amb propensió a l'estancament, així com la Tècnica de l'Insecte Estèril (TIE). Aquesta última iniciativa, impulsada per l'Ajuntament al costat de la Generalitat Valenciana, consisteix en la solta de mosquits mascle estèrils perquè les femelles, que són les responsables de les picades a humans, no puguen pondre viables i es detinga la seua reproducció.

D'altra banda, el tractament biològic amb plasmidis, que s'implementa en les zones d'aigua, evita el desenvolupament dels insectes en les seues primeres etapes de vida.

Mitjançant aquestes tècniques i tractaments biològics es realitza un control de la població d'insectes, evitant la seua reproducció sense utilitzar productes nocius per al medi ambient.

Per part seua, la Tinenta Alcalde d'Interior, Mobilitat i Sostenibilitat, Nuria Campos, ha posat l'accent que “l'Ajuntament està apostant per mitjans sostenibles per a fer front a aquesta problemàtica que pot afectar la salut pública”, al mateix temps que ha matisat que “la participació ciutadana és clau per a la gestió i control del mosquit tigre”.

En aquest sentit, des del consistori s'ha posat en marxa una campanya d'informació i conscienciació ciutadana amb recomanacions als veïns/as perquè col·laboren a erradicar la propagació dels mosquits, revisant recipients exteriors com a tests, poals, plats o abeuradors de mascotes que puguen acumular aigua estancada.

També es recomana controlar els nivells de clor en les piscines, vigilar els sistemes de reg, buidar canalons i mantindre segellats pous i aljubs.