Aquest projecte d'instal·lació de plantes solars ha sigut cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea, amb una inversió aproximada de 190.000 euros

Paterna reduirà en 90 tones les emissions de CO₂ després de posar en marxa cinc plantes fotovoltaiques en diferents centres educatius de la ciutat.

L'Ajuntament de Paterna ha finalitzat les obres d'instal·lació de les 437 plaques solars en els CEIP de Lloma Llarga, Sanchis Guarner, Ausiàs March, Antonio Ferrandis i en la guarderia de Font del Gerro, una infraestructura solar que els permet ser autosuficients des del punt de vista energètic.

Aquestes plantes fotovoltaiques permetran la reducció de la petjada energètica de Paterna gràcies a una producció d'energia aproximada de 216.000 *Kwh/any.

Aquest important projecte de reconversió energètica, inclòs en el Pla Actua i cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea, ha tingut una inversió de 190.000 euros, que s'amortitzarà en 8 anys, i que suposarà un estalvi anual en la factura elèctrica de 23.688 euros corresponents al consum energètic d'aquests centres.

En total, s'han instal·lat 874 metres quadrats de plaques solars que reconvertiran la llum del sol en energia i, a més, en cas que existisca excedent de producció, s'injectarà en la xarxa de l'empresa subministradora i es compensarà l'energia entregada.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les accions que, des de l'equip de govern socialista s'estan duent a terme per a materialitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, implantant polítiques de protecció de l'entorn a través de l'ús d'energies més netes, promovent l'ús de transports més sostenibles i protegint els enclavaments naturals de la ciutat.