El municipi considera que seria “perjudicial” per a l'arribada de visitants

L'Ajuntament de Paterna rebutja la taxa turística en considerar-la “perjudicial” per a l'arribada de nous visitants i per a l'Economia del municipi. Així es va aprovar durant l'última sessió plenària municipal per majoria dels regidors corporatius en una moció presentada pel PP i consensuada amb el PSOE. 

El ple de Paterna es nega d'aquesta forma a la seua implantació i insta a la Generalitat en la moció aprovada que convoque el Consell de Turisme perquè s'aborde aquesta problemàtica. La localitat proposa, a més, que cada municipi decidisca lliurement si s'implanta o no aquest impost.

Durant els últims anys Paterna ha incrementat progressivament la quantitat de turistes que ens visiten, especialment des que la Cordà rebera en 2017 el reconeixement per part del Govern d'Espanya de Festa d'Interés Turístic Nacional.

Així, l'any passat, per primera vegada, es van superar els 1.000 visitants de mitjana durant les festes, la qual cosa va tindre també un efecte econòmic amb la contractació d'un centenar de nous empleats per a atendre la creixent demanda, especialment en el sector serveis.

També durant els últims mesos s'ha notat un repunt de la quantitat de visitants estrangers que ens visiten durant unes hores per a conéixer de primera mà els escenaris en els quals el director Pedro Almodóvar va rodar la seua última pel·lícula, Dolor i Gloria, en ubicacions de Paterna com La Torre i les nostres coves.

Per tot això, Paterna considera que l'aprovació de la taxa turística seria perjudicial per a un sector, el turístic, que està en auge, per la qual cosa es nega a la seua implantació, al mateix temps que insta al Govern central a millorar el finançament de la Comunitat Valenciana, i de manera directa, el finançament dels municipis.