Des que fa dos dies un veí de Paterna es va posar en contacte amb l'Ajuntament per a confeccionar amb la impressora 3D de la seua casa pantalles de protecció amb termoplàstic biodegradable i acetat, ja són 10 els veïns de la localitat que col·laboren en aquesta solidària causa

Davant l'escassetat d'equips de protecció individual per al personal sanitari, l'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una xarxa de voluntaris per a la fabricació de pantalles de protecció facial per als treballadors dels centres de salut del municipi.

Aquesta solidària iniciativa sorgeix fa dos dies arran de l'oferiment d'un veí de Paterna que es va posar en contacte amb el consistori el diumenge passat per a fabricar des de la seua casa màscares protectores de la cara amb una impressora 3D.

Des de llavors, ja són 10 els paterners que s'han unit a aqueixa causa i prop d'una vintena les caretes protectores que s'han fabricat i que agents de la Policia Local de Paterna recullen dels seus domicilis per a distribuir posteriorment als consultoris mèdics de la ciutat que ho necessiten.

Aquestes pantalles, similars a les que s'utilitzen per a soldar, es fabriquen mitjançant la interpretació d'un arxiu informàtic que la impressora en 3D reprodueix utilitzant com a material el PLA, un filament molt versàtil al qual se li afig una làmina d'acetat.

Aquest sistema de protecció, que es col·loca a manera de visera, evita esquitxades en ulls, nas i boca, davant la falta de material sanitari com a ulleres protectores o màscares.

L'Ajuntament està col·laborant amb tots aquells veïns que se sumen a aquesta xarxa, subministrant-los part del material que necessiten per a la confecció d'aquesta protecció, des de gomes fins a acetat o alcohol.