Aquesta actuació se suma al repartiment de 1.200 vals de 60 euros els xiquets amb beques de menjador municipals, a l'obertura dels menjadors escolars 365 dies de l'any i als 300.000 euros destinats a ajudes d'emergència

L'Ajuntament de Paterna ha repartit hui 2.000 lots bàsics de productes de primera necessitat a aquelles famílies de la ciutat que més el necessiten. En total, el consistori ha comprat, preparat i repartit 25 tones d'aliments i productes d'higiene en tots els habitatges del barri d'acció preferent de la Coma així com en la resta de zones vulnerables de Paterna.

Amb aquesta acció, emmarcada en del Pla de Xoc aprovat en la Mesa Permanent de Crisi del Covid-19, el consistori paterner ha volgut garantir el proveïment de les famílies més desfavorides després d'una setmana de confinament i davant un cap de setmana amb la major part dels establiments d'alimentació tancats.

Es tracta d'una mesura urgent i sense precedents que la Mesa de Crisi del Covid-19 de Paterna ha emprés per a ajudar a les famílies més desfavorides mentre es tramiten les ajudes d'emergència, a les quals l'Ajuntament ha destinat una partida de 300.000 euros, xifra que podria augmentar-se si persisteix el confinament.

Per a aquest Pla de Xoc, l'Ajuntament ha dissenyat i desplegat un operatiu logístic i humà compost per més d'un centenar de treballadors de l'Ajuntament, regidors i assessors de l'equip de govern, GESPA, Policia Local i Protecció Civil que, completament equipats amb EPIs, han treballat des de la matinada de hui component i repartint els lots casa per casa a cadascuna de les 2.000 famílies en risc d'exclusió social.

Els lots repartits estan compostos per productes bàsics com a oli, sal, sucre, llet, galetes, pasta, arròs, ous, rosquilletes (donades per Vetlar-te), iogurts… a més de carn, fruita i productes de neteja i higiene com a bolquers.

Per a fer front a la situació d'emergència sanitària ocasionada pel coronavirus, a més de l'actuació de hui, l'Ajuntament està repartint 1.200 vals de compra per valor de 60 euros als xiquets i xiquetes de Paterna amb beques de menjador municipals i també manté operatiu el servei de menjador escolar 365 dies de l'any perquè cap xiquet a Paterna passe fam.