La regidoria d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat ha posat en marxa aquesta iniciativa, oberta a tota la ciutadania empadronada a Paterna, que se celebrarà telemàticament des del 22 de març fins al 5 de maig

L'Ajuntament de Paterna ha convocat un curs en línia i gratuït de llengua de signes, obert a tota la ciutadania paternera.

El curs es realitzarà en col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV) i els veïns i veïnes de Paterna que ho superen obtindran el certificat que acreditarà un nivell de competència nivell A1.1.

Tal com ha explicat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, “l'Ajuntament de Paterna continua apostant per la inclusió de les persones amb diversitat funcional, en aquest cas amb les quals pateixen diversitat funcional auditiva, sensibilitzant a la població i aconseguint, amb accions com aquesta, una immersió real i efectiva”.

El curs tindrà una duració de 30 hores i permetrà als i les participants comprendre i utilitzar expressions quotidianes d'ús molt freqüent, donar informació personal bàsica i relacionar-se de manera elemental.

“Aquesta iniciativa” – ha prosseguit Segura – “forma part de les polítiques inclusives que ve implantant l'equip de govern socialista, com és la presència d'intèrprets de llengua de signes en els actes oficials, els passos de vianants inclusius o la col·locació de pictogrames en edificis municipals i comerços locals”.

Qualsevol paterner o paternera empadronat a Paterna pot participar en el curs, inscrivint-se a través del telèfon 96 305 30 70.

El curs se celebrarà des del 22 de març i fins al 5 de maig i les places seran limitades.