El refugio contará con una zona veterinaria equipada para cirugía menor y una zona destinada al esparcimiento de los animales

Paterna comptarà amb un nou refugi municipal per a la recollida i custòdia de més d'un centenar d'animals. 

La nova instal·lació es localitzarà en una parcel·la del Polígon Font del Gerro i comptarà amb una inversió pròxima al mig milió d'euros, que permetrà crear les dotacions necessàries per a garantir la qualitat de vida dels animals custodiats. 

Així ho ha anunciat la regidora d'Infraestructura Nuria Campos, qui ha explicat que “el nou espai permetrà descongestionar l'actual instal·lació en triplicar la capacitat dels animals que poden ser atesos”.

El projecte, que ja està redactat per a traure a concurs públic, inclou la creació de diferents espais per a l'esbarjo i cura veterinària dels animals.

En concret està contemplat la construcció de 105 boxs a l'aire lliure, tots amb superfície coberta amb la finalitat de donar refugi als animals davant les inclemències del temps, així com un espai disposat per al seu esplai i exercici físic. 

Així mateix, també hi haurà un edifici que albergarà una zona d'accés i recepció amb sala d'espera, i una zona per als usuaris que realitzen les activitats laborals dins del refugi amb llocs d'oficines, condícies i vestuaris, així com una zona d'emmagatzematge. 

A més, es dotarà a la instal·lació amb una zona destinada a l'atenció veterinària i equipada per a realitzar cirurgies menors i eutanàsia, que es practicarà només en aquells casos en les quals les condicions de l'animal hagen provocat la presa de decisió.

La instal·lació comptarà també amb un crematori que tal com ha explicat la regidora Campos “permetrà incinerar de forma controlada, eliminant la possibilitat d'infeccions i riscos ambientals que poden ocórrer quan es troba un cadàver directament en la via pública”.

Finalment, la regidora també ha destacat que “el benestar animal és una de les prioritats del nostre equip de govern i amb aquesta instal·lació volem garantir que els animals rescatats puguen estar en les millors condicions mentre esperen per a ser adoptats”.