L'Executiu local ha preparat un ‘document obert’, que estarà accessible a través de la web municipal, en el qual compta amb tots, des de les juntes de barri i consells sectorials fins als veïns

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha anunciat avui que l'equip de Govern socialista ja ha començat a confeccionar els Pressupostos Municipals de l'exercici que ve amb el propòsit “que siguen els més participatius i justs de la història de Paterna”.

Amb aqueix objectiu, el primer edil ha explicat que l'Executiu local s'ha ficat de ple en la preparació dels comptes per al 2017 amb el temps suficient per a poder marcar així un full de ruta que garantisca en el municipi una participació ciutadana real i efectiva.

“Aquesta mateixa vesprada anem a portar a la reunió del Consell Territorial de Participació les línies generals del pressupost municipal en el qual estem treballant”, ha avançat Sagredo al mateix temps que ha destacat que “el fet de ser els primers a presentar els pressupostos demostra que volem comptar amb tots para la seua elaboració, des de les associacions de veïns i juntes de barri fins als ciutadans particulars”.

L'Alcalde també ha explicat que aquest ‘esborrany’ de pressupostos “serà un document accessible, viu i obert a qualsevol aportació veïnal” i ha avançat que es van a utilitzar tots els mitjans i canals necessaris per a donar la màxima difusió a aquest procés i aconseguir la major participació ciutadana possible perquè – tal com ha puntualitzat Sagredo - “volem confeccionar uns pressupostos on se senten representats tots els paterneros i les paterneras”.

Referent a açò, el primer edil ha assenyalat que la idea de l'Executiu socialista que dirigeix és seguir realitzant inversions en el municipi amb el superàvit del 2015 i augmentar encara més la despesa corrent en Educació, Serveis Socials. “La nostra aposta per a 2017 és seguir millorant Paterna i els serveis i infraestructures públiques de tots els paterneros i paterneras fent un ús just i raonable dels diners de tots i mantenint l'equilibri pressupostari”, ha puntualitzat l'Alcalde.

Així mateix, ha indicat que la previsió total de despesa que contemplen en aquest esborrany és d'uns 56 milions d'euros. “Es tracta d'uns comptes equilibrats que, amb la baixada de l'IBI, compensarem amb una gestió eficient en la recaptació”, ha assenyalat.