A més de l'ampliació de les places d'estacionament i el recondicionament del pàrquing exterior, s'estan construint 232 nous nínxols i 96 columbarios.

L'Ajuntament de Paterna ha començat els treballs de millora de les instal·lacions municipals del cementeri i el seu entorn amb l'objectiu d'ampliar la capacitat del *camposanto i renovar l'espai d'estacionament de l'exterior.

La Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, ha explicat que “aquestes dues iniciatives permeten incrementar la capacitat de les instal·lacions així com millorar l'accessibilitat i augmentar el nombre de places d'aparcament”.

Per a això, d'una banda s'estan construint noves unitats de sepultura en el terreny mitjançant la creació de 232 nínxols i 96 columbarios nous.

D'altra banda, s'està duent a terme un condicionament del pàrquing mitjançant el reasfaltat de tot el perímetre i la creació d'una zona amb una plataforma única per a vianants i vehicles. S'ampliaran, a més, les places d'aparcament fins a deixar 51 llocs per a cotxes, 5 per a motos, 2 per a vehicles de mobilitat reduïda i un per a automòbils elèctrics.

Tal com assenyala Núria Campos “totes dues actuacions van dirigides a fer de les instal·lacions municipals del cementeri i el seu entorn un espai més accessible i urbanísticament més ordenat”.

En aquest sentit, la Tinenta Alcalde ha precisat que “l'ampliació de les unitats d'enterrament s'ha dissenyat de tal forma que es respecte el creixement projectat del cementeri”.