Fins a setembre de 2019, més de 17.000 persones han rebut algun tipus d'assistència

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'àrea d'Inclusió Social, atén ja a més de 10.000 famílies de la localitat, segons les dades recollides fins a setembre de 2019. Això suposa que unes 17.000 persones han passat pels serveis socials municipals, xifra, que segons la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, “és una mostra de l'esforç i aposta de l'equip de govern socialista per arribar a més veïns i veïnes que necessiten d'una atenció específica, siga de manera puntual o de manera permanent”.

En el que portem de 2019, els serveis socials municipals han gestionat 1.231 ajudes econòmiques d'emergència, de les quals 1.000 ja han sigut aprovades, per un import de 418.485€. També s'han tramitat 514 Targetes Solidàries amb un pressupost de 270.000€ i 1.000 famílies han sigut ateses per pobresa energètica.

Així mateix, segons ha explicat Segura “tot el personal de l'àrea està realitzant un gran esforç per a gestionar i tramitar les sol·licituds de Dependència, que van ser transferides des de la Generalitat Valenciana en 2018, així com els expedients de la Renda Valenciana d'Inclusió, i prestant especial atenció, també, a la protecció a menors, assumpte sobre el qual hem realitzat fins a setembre 425 expedients”.

En l'actualitat, prop de 80 persones, entre educadors, psicòlegs, agents d'igualtat, auxiliars administratius, tècnics, personal de gestió o zeladors, conformen l'organigrama de professionals dedicat als serveis socials municipals, i que engloben el suport a famílies, menors, dona, immigrants o persones amb discapacitat o majors.

Segons ha declarat la regidora d'Inclusió Social, “hem fet una forta aposta per adaptar-nos a la nova Llei 3/2019, de 18 de febrer de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, que implica més gestió per part dels municipis, amb el suport de la Generalitat, i des de l'equip de govern socialista continuarem treballant per a incrementar l'atenció, els serveis i el suport als paterners i paterneres”.