El parc empresarial Tàctica acollirà gran part de les activitats programades

Aquest cap de setmana *Intercomparsas Paterna, en col·laboració amb l'Ajuntament, celebra el seu esperat Mig Any per a festejar que les Festes de Paterna ja estan més a prop.

Durant tres dies, centenars de comparsers i comparseres es donaran cita al parc empresarial Tàctica per a gaudir de la variada programació d'activitats organitzada des de la Federació.

Tal com ha assenyalat la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche “amb més de vint anys d'història, aquesta celebració s'ha convertit en un esdeveniment indispensable del calendari fester del municipi, en el qual tant comparsers com a veïns gaudeixen junts de les festes dels Moros i Cristians”.

La celebració donarà començament el divendres amb un sopar de germanor i discomóvil que s'iniciarà a mitjanit.

La jornada del dissabte s'iniciarà amb el tradicional esmorzar fester al qual seguiran jocs de taules i un concurs de paelles amenitzat amb música des de les 13 hores.

A la vesprada les diferents comparses participaran en una yincana composta de diferents proves en les quals les comparses donaran compte del seu enginy i destresa per a alçar-se amb el primer premi. A més, els assistents tornaran a reunir-se en un sopar de germanor que s'acompanyarà amb l'actuació d'una orquestra.

El diumenge, dia gran del Mig Any, els festejos començaran a les 11 h amb una Missa Solemne pels comparseros difunts a l'Església Sant Pere Apóstol al qual seguirà l'esperat pregó des del balcó de l'Ajuntament que enguany serà a càrrec de Toñi Sanz de la comparsa Raxida.

Una vegada finalitzat el pregó, els comparsers i comparseres liderats per les comparses capitanes d'enguany, Raxida en el bàndol moro i Zíngara pel bàndol cristià, marxaran en algaravia per les principals vies del municipi emulant les grans desfilades de les Festes Majors.

El punt i final al Mig Any ho posarà un menjar de confraternitat entre veïns i comparsers al parc empresarial Tàctica, on la Federació repartirà més de 3.000 racions del tradicional “arròs amb fesols i naps” entre els assistents.