Quatre restaurants i bars paterners fusionen la cultura del foc de la ciutat amb la gastronomia que entrellaça la tradició cohetera a través d'una degustació de tapes, després de la primera projecció, a càrrec de la Federació d’Interpenyes i en col·laboració amb l'Ajuntament, amb la qual s'ha arrancat la programació de l'IX Festival de Cinema Antonio Ferrandis a Paterna aquest dijous

Enguany, l'hostaleria de Paterna posa el toc de sabor a la primera projecció amb la qual s'ha començat el calendari d'actes programats de l'IX Festival de Cinema Antonio Ferrandis, aquest dijous 8 de febrer.

D'aquesta manera, quatre restaurants i bars paterners, entre ells, el restaurant Casa Toni, Restaurant El Timó, Bar Gabi i Bar Chequebó, han oferit una degustació gastronòmica, després de la primera projecció de “Coets al carrer”, el primer capítol de la docuserie “Orígens”, produïda per la Federació d’Interpenyes de Paterna en col·laboració amb l'Ajuntament.

Referent a això, el regidor de Comerç, Lucas Jodar ha destacat que “aquesta iniciativa de posar en valor els orígens de Paterna com Ciutat del Foc amb la cultura gastronòmica de la nostra ciutat demostra el potencial del nostre comerç local en la restauració i amb el qual sumem un altre gran atractiu per a continuar impulsant el turisme en la nostra localitat”.

Així els quatre establiments locals van oferir una degustació de diferents tapes d'establiments hostalers de la localitat relacionades amb el foc.

En aquest sentit, el restaurant Casa Toni va repartir el coet de La Cordà, un rollito de Botifarra amb formatge de tovalló i salsa de peres al moscatell; el Restaurant El Timó va triar per a aquesta ocasió El Cohetón, una bomba de burrada empanada en pando amb escates de sal negra com la pólvora, amb dues salses, pesto i confitura de tomaca, i que en partir-la explota com un coet.

Així mateix, el Bar Gabi va optar pels Dimonis de Paterna, que consisteixen en uns xoriços a l'infern, mentre que Pólvora Negra, un rodat paterner de bacallà anglés esmollat amb allioli de tinta negra, va ser la tapa amb la qual el Bar Chequebó va obrir el paladar als assistents que van desitjar compartir aquest primer primer acte, emmarcat en aquest esdeveniment cultural per a fomentar el cinema espanyol.