En 2014 es van entregar un total de 1824 ajudes econòmiques individualitzades de les que 777 eren per a qüestions relacionades amb vivenda

L’Ajuntament de Paterna ha fet al llarg de l’última legislatura un esforç per cobrir les necessitats més apressants de les famílies paterneres en risc d’exclusió social. L’informe emés des de l’àrea de Garantia Social i Ocupació mostra que l’any 2014 es van tramitar 1.854 ajudes econòmiques amb un cost de 706.816 euros, mentres que a l’inici de la legislatura en 2011 es van tramitar 1.399 ajudes amb un pressupost de 514.689 euros. Per a l’any 2015 l’Ajuntament ha consignat un milió d’euros d’ajudes tenint en compte que es farà càrrec amb un pressupost de 100.000 euros del copagament per al col•lectiu de discapacitats per al que s’està redactant un reglament específic que es portarà pròximament a aprovació plenària.

De les 1.824 ajudes concedides en 2014, la major part d’elles es van destinar a cobrir necessitats bàsiques com a alimentació, llum, aigua. No obstant això altres 777 ajudes es van destinar a qüestions relacionades directament amb la vivenda, com pot ser el pagament d’un lloguer o l’obtenció d’algun electrodomèstic bàsic.

La Coma, com a barri d’acció preferent és el nucli de població el que més ajudes econòmiques s’han tramitat, amb un total de 631, que suposen una tercera part de totes les ajudes tramitades. Els Serveis Socials de Santa Rita serien els més actius en tramitació total d’ajudes, amb 634, però també atenen a veïns d’altres barris i no sols de Santa Rita.

Les Ajudes d’Emergència són la principal ferramenta de què disposa l’Ajuntament per a atendre problemes puntuals de famílies amb necessitats. No obstant això compta també amb el suport de col•lectius com el Menjador Social de La Casita de Carmen Roca, Càritas, o Ajuda Solidària Paternita, entitats col•laboradores dels Serveis Socials Municipals a qui en 2015 se’ls recolza econòmicament amb 120.000 euros per a facilitar que puguen continuar desenrotllant la seua importantíssima labor.

D’altra banda, l’àrea de Garantia Social i Ocupació de l’Ajuntament de Paterna és el més actiu en la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania, prestació econòmica de la Generalitat que han de sol•licitar els Ajuntaments. En este sentit, el Consistori va mitjançar perquè els veïns beneficiaris reben 1,4 milions d’euros en el passat any, dels quals més de la mitat eren residents de la Coma.

L’alcaldessa de Paterna, Elena Martínez, ha recordat que “les dades oferides en este informe demostren que l’atenció a les famílies perjudicades per la situació econòmica és una preocupació contínua i un treball diari per part dels Serveis Socials Municipals”.