L’artista Ana Martínez homenatja la Cordà i els socarrats en la confecció de la imatge de la trobada

La Federació Interpenyes Paterna celebrarà del 24 al 26 d’abril la tercera ‘Trobada del Foc’, esdeveniment que en només dues edicions s’ha convertit en un referent de la cultura de la pólvora. L’esplanada del Parc Central serà novament punt de reunió d’amants de la pólvora arribats de distints racons de la Comunitat Valenciana i inclús altres regions d’Espanya i possiblement amb presència internacional, ja que l’any anterior va acudir una associació de Perpinyà, França.

Durant el cap de setmana es desenrotllaran, exposicions, conferències, espectacles pirotècnics, un mercat medieval del foc, així com una ‘trobada infantil’ en què s’introduirà als més xicotets en els ritus i costums per a fer de l’ús de la pólvora una activitat segura. Durant l’acte de presentació es va procedir a mostrar la imatge de la III Trobada, obra de l’artista Ana Martínez, que ha aprofitat per a homenatjar dos senyals d’identitat paterneras: la ‘Cordà’ i el ‘Socarrat’.

El president d’Interpenyes, Cèsar Andreu, va agrair la col•laboració municipal i de les distintes entitats que participen en el desenrotllament de la ‘Trobada del Foc’ i va aprofitar també per a reivindicar a la Generalitat Valenciana que la Cultura del Foc siga impulsada com Bé d’Interés Cultural Immaterial. A l’esdeveniment va assistir Manuel Roca, director General de Seguretat Ciutadana de la ‘Conselleria de Gobernació’, que va mostrar el suport del Govern Valencià a les tradicions. Per la seua banda l’alcaldessa de Paterna, Elena Martínez, va destacar la labor que està desenrotllant Interpenyes en el municipi, “entitat jove però que s’ha consolidat com un pilar per a la defensa d’una de les nostres tradicions més preades com és la cultura del foc de Paterna”.