Sota el títol “Foc, Foc i Foc!”, l'himne de la Cordà és una composició musical del qual fora director de la Banda Municipal de València, el paterner Pablo Sánchez Torrella amb lletra del Coeter Major emèrit, Pepín Damián i va ser estrenat el 31 de juliol de 1993, en un concert extraordinari realitzat en la Plaça del Poble de Paterna.
Els paterners i paterneres amants de les seues festes i tradicions com és l'emblemàtica Cordà estan de celebració. De fet, aquest dilluns l'Himne de la Cordà de Paterna, la cançó oficial que sona en tots els actes locals on es llancen coets enaltint per igual la valentia i la destresa dels homes i de les dones que els disparen, compleix 30 anys des de la seua estrena.
Sota el títol “Foc, Foc i Foc!”, l'himne de la Cordà de Paterna és una composició del qual fora director de la Banda Municipal de València, el paterner Pablo Sánchez Torrella amb lletra del Coeter Major emèrit, Pepín Damiá que va ser estrenat el 31 de juliol de 1993, en un concert extraordinari realitzat en la Plaça del Poble de la capital de la comarca de l'Horta Nord.
Són ja tres dècades amb les quals els veïns/as de Paterna mostren el seu orgull com a poble a través de l'oficialitat d'aquest text líric posant en valor els seus senyals d'identitat. Concretament, en un dia com hui fa 30 anys, coincidint amb els actes del 20é aniversari de la comparsa de moros Alhama en la plaça del poble de Paterna, i sota la direcció del Centre Musical Paternense, s'estrenava aquesta composició musical, interpretada a la veu pel cantant Jaume Costa.
Durant aquest temps, cal ressaltar una iniciativa de llenguatge inclusiu a proposta del propi Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, amb la qual s'ha vist modificada la seua trajectòria. En aquest sentit, en 2015 es va canviar la lletra de l'Himne de la Cordà, sense repercutir en la música, per a garantir la igualtat entre els homes i dones que fan possible “la millor cordà del món”.
Amb aquest objectiu es va procedir a substituir en l'himne la paraula “homens” per “poble” cadascuna de les tres vegades en què apareix, per a donar cabuda en ell, no sols als homes del poble que participen en ella, sinó també a totes aqueixes dones que, any rere any, s'introdueixen en aquest emblemàtic espectacle de foc i demostren també la seua destresa, habilitat i valor.
A més, amb la finalitat de dur a terme aquest canvi, el primer edil va voler comptar amb l'aprovació i el vistiplau dels responsables de l'himne que també van considerar “encertada i necessària” la modificació suggerida perquè se senten representats tant els tiradors com les tiradores.