• Aquesta iniciativa de Càritas Parroquial es desenvolupa un any més gràcies a la subvenció i suport del consistori.
  • La regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, ha assenyalat que “aquest projecte s'estableix, no sols com una formació, sinó també com una atenció individualitzada en la qual es potencia la xarxa de contactes, la interculturalitat, l'apoderament i la motivació de les dones”.

Les 15 dones participants en el Programa SARA, la iniciativa d'inserció sociolaboral impulsada per Càritas Parroquial en col·laboració amb l'Ajuntament de Paterna es van graduar ahir.

A l'acte de lliurament de diplomes va tindre lloc ahir en el parroquial, on les graduades van rebre els seus diplomes de mà de l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, la directora del programa, Pilar Soriano i el rector de l'Església de Sant Pere, Juan Antonio Cabanes.

La regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, ha assenyalat que “des de l'Ajuntament hem apostat un nou any per aquest projecte que s'estableix, no sols com una formació, sinó també com una atenció individualitzada en la qual es potencia la xarxa de contactes, la interculturalitat, l'apoderament i la motivació de les dones”.

El principal objectiu del projecte és el desenvolupament integral de les dones de Paterna que es troben en situacions de vulnerabilitat social. La iniciativa, dirigida tant a les dones com a les seues famílies, persegueix augmentar les seues possibilitats d'inserció sociolaboral mitjançant itineraris individuals i grupals.

En aquest sentit, l'horari de les formacions, que es desenvolupen de manera anual des de setembre fins a juny, coincideix amb el calendari escolar per a facilitar la conciliació familiar de les assistents que tenen fills i filles.

Els tallers que s'imparteixen són: Cuina, Costura, Formació Bàsica, Gimnàstica de manteniment i hàbits de vida saludable, Creixement personal, Informàtica, Tècniques de cerca d'ocupació, així com monogràfics elaborats per especialistes de les diferents matèries. De manera opcional, s'ofereix a les participants psicoteràpia.

“A més de la formació específica, es facilita suport psicològic i orientació parar elaborar els seus plans de treball personals, així com tècniques per a abordar processos de socialització i promoure la seua autoestima”, ha detallat Segura.