Jean Christophe Joly, àlies Stygryt, s'ha fet amb el Primer Premi, dotat de 4.000 euros, amb la seua obra En Construcció, una proposta valorada pel jurat com a “valent i arriscada, apostant per nous camins en el nové art”

L'Ajuntament de Paterna ja ha fet públics els noms dels guanyadors de l'I Concurs de Novel·la Gràfica.

Jean Christophe Joly, àlies Stygryt, s'ha fet amb el primer premi, dotat de 4.000 euros, amb la seua obra En Construcció, una proposta valorada pel jurat com a “valent i arriscada, apostant per nous camins en el nové art”.

El segon premi, dotat amb 1.000 euros, ha sigut per a l'obra Escala de Color, de l'autor José Miguel Fonollosa Castejón, àlies Jota.

Tal com ha explicat el regidor de Biblioteques i Museus, Roberto *Usina “en els últims anys, des de les biblioteques de Paterna s'ha detectat que la novel·la gràfica és un gènere cada vegada més demandat, i que aglutina a lectors/as de totes les edats que busquen un format diferent a la narració convencional”.

D'aquesta manera, i amb la finalitat de continuar promovent la cultura i premiant el talent literari en tots els seus vessants, l'Ajuntament de Paterna va convocar a l'abril d'enguany l'I Concurs de Novel·la Gràfica, fent costat al sector del còmic i donant major visibilitat i reconeixement als seus autors.

Així ho ha detallat el regidor Usina, qui ha assenyalat que “aquest concurs ha nascut amb l'objectiu d'oferir un suport institucional a aquesta mena de publicacions, reconeixent als premiats amb una dotació econòmica però, també, comprometent-nos a l'edició, publicació i distribució de l'obra guanyadora”.

A més, tal com es va establir en les bases, el consistori procedirà a l'adquisició de 150 exemplars de l'obra publicada, que es distribuiran entre les biblioteques i centres educatius de la ciutat, per a divulgar el treball de els/as autors/as.