Els paterners i paterneres tindran fins al pròxim 30 de maig per a votar a través de les xarxes socials municipals i els esbossos guanyadors es donaran a conéixer l'1 de juny

L'Ajuntament de Paterna, amb la col·laboració de la Junta Local Fallera, ha organitzat com cada any un concurs a través de les xarxes socials perquè els paterners i paterneres puguen triar els monuments fallers que presidiran la plaça de l'Ajuntament durant les pròximes Falles 2020.

Així ho ha anunciat la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche qui ha explicat que “fins dijous que ve 30 de maig, els paterners i paterneres podran votar els esbossos de les futures falles a través d'un concurs públic que ja s'ha iniciat en el Facebook municipal de ViuPaterna”.

A través dels botons “M'agrada” i “M'encanta” de la xarxa social, els ciutadans podran triar els dissenys tant del monument de la falla infantil com el de la falla major.

A més, la regidora ha recordat que es tracta del tercer any consecutiu que es realitza aquest concurs i ha destacat l'alta participació de la ciutadania en edicions anteriors “solo l'any passat més de 1.7000 veïns i veïnes van participar amb els seus vots en l'elecció de les falles municipals”.

Així mateix, Periche també ha volgut destacar l'excel·lent relació amb la Junta Local Fallera “la col·laboració de la qual i implicació en la iniciativa ha sigut fonamental”.

Quant a les opcions que poden votar-se dels monuments de la falla infantil les opcions que es presenten són “La vella Venècia” de l'artista Fran Martos, que recrea 25 figures clàssiques dels carnestoltes venecians i “Tot un any de festa” amb 10 personatges de contes infantils, dels artistes Paco i David.

Per part seua, els esbossos presentats per a les falles majors són “Un conte per a comptar” de l'artista faller Fran Martos amb unes dimensions d'11 x 7 metres i “El crepuscle dels déus” dels artistes Paco i David, una obra inspirada en les deïtats clàssiques.