Al voltant de 400 veïns es beneficien d’ajudes per renda baixa a la pràctica esportiva

L’Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria d’Esports, té com a objectiu promoure i facilitar la pràctica esportiva en el municipi. Durant l’exercici 2014 la xifra de veïns usuaris d’activitat estable en el servei d’esports ha ascendit fins a les 5.500 persones. D’elles 3.300 són clients de les distintes activitats esportives oferides en les instal•lacions municipals, havent-se incrementat en 400 el nombre respecte a la temporada anterior. Per un altre costat s’estima en 2.200 les veïnes i veïns que fan ús de les instal•lacions municipals en el si de clubs amb acords de col•laboració amb este Ajuntament. Actualment es mantenen 30 convenis de col•laboració amb altres tantes entitats esportives locals destinats a facilitar instal•lacions i col•laboració econòmica o tècnica en múltiples disciplines esportives.

El regidor d’Esports, Vicente Sales, va recordar que “com en totes les àrees municipals treballem per a aconseguir oferir als veïns el millor servei amb el menor cost possible”. En este sentit, Sales va indicar que des del canvi en el model de gestió de les instal•lacions esportives hem aconseguit un increment d’usuaris amb un estalvi de 800.000 euros per a les arques municipals.

AJUDES SOCIALS

A més, des del Consistori s’han atorgat ajudes per a la pràctica a més de 150 famílies de la localitat amb rendes baixes, la qual cosa representen més de 400 veïns que es beneficien d’esta actuació. Per un altre costat s’han atorgat més de 30 beques per a la pràctica a menors en situació de risc social. En el mateix sentit es continua desenrotllant un ampli programa d’esport adaptat, amb ajudes econòmiques especials, del qual es beneficien altres 150 persones amb distints tipus de discapacitat, en activitats com natació, multiesport i futbol 8 adaptat.

MÚLTIPLES ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

S’han realitzat nombrosos esdeveniments esportius al llarg de 2014, entre els quals cal destacar la Quinzena esportiva, que en la seua sisena edició, va acollir un total de 27 esdeveniments esportius celebrats al llarg de tres setmanes, amb una participació superior als 1.500 esportistes. També es va desenrotllar el Programa Esportiu de Festes Majors, que va acollir un total de 7 esdeveniments esportius amb una participació que va superar en conjunt els 1.000 esportistes. L’Ajuntament també participa en l’organització del Gran Fons Vila de Paterna, emmarcat en el trofeu President Diputació de València de Carreres populars, que va superar enguany la xifra de 1.800 participants, així com més de 20 activitats a iniciativa de distintes organitzacions i col•lectius en què la Regidoria d’Esports ha col•laborat aportant ajuda econòmica, instal•lacions o premis. En conjunt s’estima que més de 5.000 esportistes han participat en esdeveniments organitzats directament pel servei d’Esports o en col•laboració amb entitats veïnals.