• Amb aquesta mena d'esdeveniments el consistori busca construir comunitat a través de l'educació així com sensibilitzar als paterners i paterneres sobre la importància de conéixer i conservar el patrimoni de la ciutat.
  • Per a participar en els tallers organitzats, serà necessària la inscripció dels mateixos a través de la seu electrònica > catàlog de serveis > cultura, festes i patrimoni

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra demà, 18 de maig, l'Ajuntament de Paterna ha preparat una setmana repleta d'activitats culturals que inclou des de diversos tallers artesanals fins a una exhibició del treball artesanal realitzat durant aquesta primavera.

El regidor de Biblioteques i Museus, Roberto Usina, ha destacat “la importància de desenvolupar activitats didàctiques que estiguen estretament lligades amb el nostre patrimoni per a així sensibilitzar als veïns i veïnes de Paterna sobre la seua conservació” al mateix temps que ha recordat la importància de celebrar “aquest tipus d'esdeveniments que possibiliten la construcció de la comunitat a través de l'educació i la cultura”.

D'aquesta manera, demà s'instal·larà en una paret del Museu de Ceràmica de la ciutat una mostra del “Taller de Mosaic” realitzat el mes d'abril passat. De la mateixa manera, i per a celebrar la nit dels museus, el divendres 20 de maig es realitzarà el “Taller de Modelatge de Cresol” a les 20:00h amb tres torns diferents. Durant l'activitat els participants modelaran un cresol amb l'estètica dels quals s'exposen en el Museu i en acabar podran realitzar una visita a la llum d'altres reproduccions de cresols.

Finalment, el dissabte, 21 de maig s'impartirà el “Taller de Maquetes de la Torre” a les 10 hores, amb dos torns d'aproximadament una hora i mitja. Aquest esdeveniment està dirigit al públic infantil i té com a objectiu donar a conéixer el patrimoni de Paterna i conscienciar sobre la importància de la seua conservació. Per part seua, el Museu de Ceràmica romandrà obert en el seu horari habitual.