- La visita del Carter Real serà este divendres 3 i dissabte, 4 de gener, en horari de 17.00 a 20.00 hores en la Plaça del Poble de la ciutat.
- L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Promoció Lingüística, ha repartit al voltant de 10.000 cartes nadalenques en els col·legis, biblioteques i comerços de la ciutat amb la finalitat de fomentar la llengua valenciana entre els més xicotets.
El Carter Real contínua rebent als xicotets paterners i paterneres que encara no hagen entregat les seues cartes als Reis Mags uns dies abans que Ses Majestats d'Orient arriben a la ciutat.
Serà demà divendres i el dissabte, 3 i 4 de gener respectivament, quan el Carter Real continue escoltant totes les peticions dels xiquets i xiquetes de Paterna que s'acosten fins a la caseta situada en la Plaça del Poble, i on arreplegarà, en horari de 17.00 a 20.00 hores, les seues cartes per a sorprendre'ls amb els seus desitjos en la nit més màgica de l'any.
Per a facilitar-los el llistat de regals, l'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Promoció Lingüística, ha llançat estes festes una campanya de promoció del valencià mitjançant el repartiment de cartes tant de Papà Noel i Reis Mags en els diferents centres educatius, biblioteques i comerços de la ciutat amb la finalitat de fomentar la llengua valenciana entre els més xicotets.
Referent a això, la regidora de Promoció Lingüística, Francisca Periche, ha destacat que “esta iniciativa municipal se suma a la resta d'activitats del calendari nadalenc que estem duent a terme des del consistori amb ‘Nadals a Paterna’ així com la celebració de Contacontes en tots els barris de la ciutat, espectacles o teatre familiar per a continuar promocionant la nostra llengua, cultura i tradicions valencianes i paterneres”.
Mitjançant esta carta Nadalenca els xiquets i xiquetes a més de poder pegar les imatges dels regals que desitgen durant esta època de l'any al mateix temps poden explicar en la missiva les coses bones que han fet per ells i per les seues famílies.
Periche ha conclòs que “Paterna a més de ser una ciutat d'acolliment treballem per una programació anual per a la preservació i difusió de la llengua valenciana i mostra d'això és l'aposta cada any pel Premi al Mèrit Lingüístic en el nostre municipi”. Un reconeixement que atorga la ciutat juntament amb altres màximes distincions com és la Insígnia d'Or de la Vila durant l'Acte Institucional amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre.