• Des de gener fins a juny de 2022, el Refugi municipal d'Animals de Paterna ha gestionat l'adopció de 87 gats, 30 gossos i 10 animals d'altres espècies.
  • L'adopció en el Refugi d'Animals municipal és gratuïta i la vacunació i esterilització dels animals està garantida.

El Refugi municipal d'Animals de Paterna ha aconseguit en aquests sis primers mesos de 2022 llar per a 127 dels animals que viuen en aquestes instal·lacions.

D'aquesta manera, entre gener i juny d'enguany s'ha gestionat l'adopció de 87 gats, 30 gossos i 10 animals d'altres espècies, en la seua majoria ocells i rosegadors.

Així ho ha revelat hui la regidora de Benestar Animal, Merche Navarro, qui s'ha mostrat satisfeta per les excel·lents xifres d'adopcions que s'estan registrant, “unes dades que avalen l'excel·lent gestió del refugi per part de l'empresa pública GESPA i que consoliden la tendència a l'alça de les adopcions”.

En aquest sentit, la regidora Navarro ha afirmat que “continuarem treballant en el foment de les adopcions a través dels canals d'informació oficials perquè els 34 gossos i 44 gats que habiten en el refugi actualment troben l'acolliment que mereixen”.

D'altra banda, Merche Navarro també ha destacat que, a part de les adopcions, amb el suport i la difusió a través de les xarxes socials del Refugi, s'ha aconseguit retornar als seus propietaris a 60 mascotes que s'havien perdut.

Així mateix, s'han rescatat diversos exemplars silvestres en perill, en la seua majoria ocells, xicotets mamífers i rèptils. Unes actuacions que s'han coordinat amb el Centre de Recuperació de Fauna del Saler per a assegurar la recuperació i reintegració en el seu hàbitat.

Referent a això, Merche Navarro ha aclarit que “des de l'equip de govern socialista garantim el benestar de tots els animals de Paterna, ja que el nostre compromís és conformar una ciutat Animal Friendly amb totes les espècies que enriqueixen el nostre ecosistema”

En la web del Refugi d'Animals de Paterna, les persones interessades a adoptar poden conéixer als animals que esperen una llar, així com les dades relatives a la seua raça, sexe, edat aproximada i informació sobre microxips i/o llicències en els casos necessaris.

L'adopció en el Refugi d'Animals de Paterna és gratuïta. Tots els peluts que habiten en ell tenen la vacunació al dia. Els animals estan esterilitzats i, en el cas de no haver pogut procedir a la intervenció, les famílies adoptants la tindrien coberta per part del Refugi.