Sanitat

UPCCALa Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) és un servici especialitzat de titularitat local que desenrotlla programes de prevenció amb l'objecte de reduir o evitar l'ús y/o abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits de vida saludables.

Contacte

Ajuntament de Paterna
Regidoria de Sanitat. Àrea de Garantia Social i Ocupació
Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives
Plaça del poble 1, 1er pis.
Telèfon: 96 305 30 39
Correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Facilitar la implementació de programes de prevenció escolar en els Centres Escolars.
  • Xarrades informatives sobre drogues als estudiants de l'E.S.O., Batxillerat i Cicles formatius, Centre de dia de menors, etc. de Paterna.
  • Tallers de formació sobre drogues dirigit a padres/madres, profesores/as i técnicos/as municipals.
  • Sessions informatives als alumnes i pares sobre els riscos en l'ús de les noves tecnologies i sobre com previndre les conductes addictives causades per les noves tecnologies.
  • Atenció i assessorament individualitzat a jóvens i pares preocupats pel consum de drogues dels seus hijos/as.
  • Atenció i assessorament a profesores/as que hagen detectat problemes de drogues en el centre escolar.
  • Cursos informatius a jóvens de Paterna als que se'ls haja imposat una sanció administrativa per consum y/o tinença de drogues amb l'objectiu de commutar la multa. (llei 1/92).
  • Campanyes d'informació i sensibilització per a la prevenció del consum de drogues, celebració del dia mundial sense alcohol, sense tabac, tallers de begudes saludables, etc.

Aquest pla pretén ser l'instrument bàsic de planificació per a la definició dels objectius i desenvolupament de les actuacions que, en matèria de drogodependències i altres trastorns addictius, s'implementen en el municipi de Paterna.

Descarrega ací el pla

Campanya de prevenció de l'addicció al joc i apostes en línia

Les principals causes de l'addicció entre els més joves semblen estar relacionades amb el joc en línia a causa de la seua accessibilitat, així com la immediatesa del resultat en molts tipus d'apostes. És per això que la UPCCA ha llançat una campanya dirigida a adolescents en la qual es treballarà per a previndre l'addicció a aquest tipus de jocs i apostes, els símptomes clínics de la qual són comparables als que provoquen les drogues.

Descarrega ací el fullet informatiu

Campanya de prevenció del VIH/SIDA

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el SIDA, ha llançat una campanya dirigida a adolescents, amb un missatge clar i directe sobre la importància de l'ús del preservatiu com a principal mètode de prevenció del VIH

Descarrega ací el fullet informatiu

Calendari 2018

La UPCCA ha editat per a l'any 2018 un calendari pedagògic desmuntant falsos mites del consum de la marihuana, amb l'objectiu de conscienciar a la població dels problemes que aquesta droga produeix en les persones.

Descarrega ací el calendari

Dones "Sense Alcohol"

Campanya de conscienciació del consum d'alcohol en dones

Descarrega ací el fullet informatiu

Dones "Sense Tabac"

Campanya de conscienciació del consum de tabac en dones

Descarrega ací el fullet informatiu

Prevenció del botelló i altres addiccions

Tallers dirigits a pares i mares impartits per Cristina Hernández, tècnica de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Paterna.

No t'ofegues amb l'alcohol

Campanya de conscienciació per a prevenir el consum d'alcohol en adolescents.

Descarrega ací el fullet informatiu

T'interessa