L'Alcalde Sagredo ha explicat que “l'objectiu és recuperar i posar en valor l'edifici de l'estació, recreant a més el vestíbul que apareix en la pel·lícula Dolor y Gloria i integrant-lo dins de les rutes turístiques de les coves d'Almodóvar”

L'Ajuntament de Paterna ha sol·licitat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la cessió de l'Estació de Campament. 

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha explicat que “volem rehabilitar aquest històric edifici i posar-lo en valor, recuperant així una part de la història i el patrimoni de tots els paterners i paterneres”.

A més, el primer edil també ha indicat que, una vegada rehabilitat l'edifici, que està inclòs del catàleg de béns i espais protegits, passarà a formar part de la ruta turística de les coves de “Dolor y Gloria”, “un itinerari cultural que permet als visitants descobrir els escenaris i les edificacions *paterneras que apareixen en l'última pel·lícula d'Almodóvar”. 

D'aquesta manera, l'edifici, que continuarà funcionant com a estació de la parada de metro de Campament, contindrà una recreació del vestíbul que apareix en la pel·lícula i se sumarà així a la Torre i les Cuevas com a escenaris en els quals es basa bona part de la pel·lícula. 

D'inspiració modernista, l'estació forma part de la línia ferroviària entre València i Lliria que es va inaugurar en 1888. L'edifici va ser construït per a substituir al vell baixador durant la dictadura de Primo de Rivera, qui va ser l'encarregat d'inaugurar-lo en 1929.

Quant a la seua arquitectura, l'edifici presenta una planta rectangular d'una sola altura, on destaca una torre en un dels seus laterals i en la façana dels quals figura en rajola de l'anagrama de la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València. Per la seua part el cos lateral oposat a la torre finalitza en un gran frontó en rajola, que inclou un mural en taulell amb l'any de construcció.