Notícies

Paterna arreplega al voltant de 60 tones de residus tèxtils per a Cáritas

FECHA: 08.02.2018

 Contenedor de reciclaje Caritas”  title=

48.794 quilos es van arreplegar a través dels contenidors amb els quals explica la fundació en el municipi i 11.124 quilos en donacions particulars

Durant el passat any, Paterna va reunir un total de 59.918 quilos de residus tèxtils destinats a la fundació Cáritas, dels quals, 48.794 quilos es van arreplegar a través dels contenidors amb els quals explica la fundació en el municipi i 11.124 quilos en donacions particulars.

La roba arreplegada durant l'any, es va donar als projectes Koopera Mediterrània i Abrigalla, dependents de Cáritas, que tenen com a objectiu la inserció sociolaboral de persones amb el risc d'exclusió social i la cura del medi ambient.

De les 60 tones de roba i calçat arreplegats, el 77% s'ha reutilitzat, tant per famílies sense recursos, com en les tendes de segona mà. Per la seua banda, un 4% s'ha reciclat, transformant i aprofitant els residus tèxtils per a altres usos,contribuint a la protecció del medi ambient.

Paterna compta amb deu contenidors de reciclatge de roba de la fundació Càrites, distribuïts en diferents barris del municipi. Tres d'ells en el barri de Santa Rita, (en l'avinguda Vicente Mortes, carrer dels Roses i l'avinguda dels Santes Justa i Rufina), un en el centre (en l'avinguda Corts Valencianes, enfront de l'Ajuntament) altres tres en el barri de Lloma Llarga (carrers Ginesta, Orengo i Melissa) i altres tres en Terramelar (carrers Alzira, Almassora i l'Alcora).

A més, tant l'Ajuntament de Paterna, com a diferents federacions festeres del municipi col•laboren amb Cáritas durant l'any en campanyes de recollida de roba o aliments.