Notícies

L'Ajuntament i Aigües de Paterna comencen la II edició de la campanya escolar “Cada gota conta”

FECHA: 14.11.2017

 El alcalde y la concejala durante la pasada edición de la campaña escolar “Cada gota cuenta”

A través de tallers didàctics es vol conscienciar als més xicotets sobre la importància de fer un ús responsable de l'aigua

L'Ajuntament de Paterna juntament amb l'empresa municipal Aigües de Paterna ha engegat la segona edició de la campanya de sensibilització i educació ambiental “Cada gota conta”.

“La iniciativa pretén conscienciar als més xicotets sobre la importància de fer un ús responsable de l'aigua i fomentar actituds positives cap al medi ambient” ha declarat la regidora d'Infraestructures Nuria Campos, que ha explicat que “la idea és que d'una manera lúdica i entretinguda els menors prenguen consciència sobre la importància de cuidar els nostres recursos”.

La campanya ha arrancat avui en el col•legi Liceu Hispà, on s'han desplaçat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo juntament amb la regidora Núria Campos i diferents representants de l'empresa d'aigües.

Per a açò, la campanya es durà a terme en tots els centres públics i concertats del municipi, mitjançant tallers científic-ambientals com el “laboratori contra el canvi climàtic”, que persegueix ensenyar als xiquets i xiquetes a través d'experiments, les conseqüències del canvi climàtic.

En total durant aquesta segona edició de Cada gota conta, es realitzaran al voltant d'una trentena de tallers de sensibilització durant els mesos de novembre i desembre, i es reprendran de nou al gener, una vegada concloses les vacances de nadal.

Tal com ha assenyalat la regidor Campos “aquests tallers són totalment gratuïts i poden ser sol•licitats per qualsevol centre educatiu del municipi”. En finalitzar els tallers, els educadors ambientals repartiran material de bones pràctiques per al centre i per a les famílies, aconseguint que el treball de sensibilització i conscienciació s'estenga a l'entorn de l'alumnat i arribe a totes les llars.

Aquesta nova edició ve precedida per èxit de participació de l'any passat en la qual més de 1000 alumnes van participar en els tallers de sensibilització i que va explicar també amb altres iniciatives paral•leles de participació ciutadana com la inauguració de la nova Plaça del Poble, la Carpa de Nadal o l'homenatge a Antonio Ferrandis.

A més, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, es van organitzar diferents activitats que van comptar amb la participació de la comunitat escolar, les famílies del municipi i el grup scout de La Canyada.