Notícies

Paterna concedeix la Insígnia d'Or del 9 d'Octubre a Domingo Rozalén, José Zarzo i al Centre Musical Paternense

FECHA: 04.10.2017

 9 d’Octubre

Mercé López Camps, directora del centre escolar Ausiàs March, rebrà premi al mèrit lingüístic per la seua defensa de l'escola pública i la promoció del valencià

Amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, l'Ajuntament de Paterna lliurarà dissabte que ve, dia 7, les Insígnies d'Or de la Vila a diferents personalitats del municipi.

Enguany el reconeixement recau en l'exregidor de Paterna, Domingo Rozalén López, conegut pel seu treball veïnal, José Zarzo García, que durant 35 anys va ser rector de la Canyada, exercint una gran labor social entre els veïns del barri, i el Centre Musical Paternense entitat que enguany compleix el seu 70 aniversari.

Per la seua banda el premi al mèrit lingüístic se li atorgarà a Mercé López Camps, directora del centre escolar Ausiàs March, una treballadora compromesa amb la millora de l'escola pública i la promoció i ensenyament de l'idioma valencià.

L'acte de lliurament tindrà lloc el dissabte a les 19 hores durant un Ple Extraordinari en commemoració a la festivitat del 9 d’Octubre, presidit per l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

Tal com ha explicat la regidora de cultura Paqui Periche, “amb aquest acte volem reconèixer la encomiable labor de totes aquestes persones i la seua dedicació a la nostra benvolguda Vila”.

Domingo Rozalén, rebrá aquesta distinció per la seua dilatada carrera, no solament en la corporació municipal, a la qual accediria en les primeres eleccions democràtiques, sinó també per la seua labor en la dinamització de les vida associativa del municipi, així com la seua implicació en diferents moviments ciutadans tendents a millorar la vida dels veïns o activitat sindical dirigida a millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Per la seua banda, José Zarzo García rebrà un reconeixement no solament a la seua labor pastoral sinó també per les seues nombroses accions de caràcter social i ciutadà, exemple d'açò és el seu treball a través de Càritas, considerada una de les organitzacions humanitàries més actives del municipi.

Finalment, el Centre Musical Paternense serà condecorat pels seus 70 anys com a espai de sociabilitat per antonomàsia de Paterna. Durant la seua història, ha sigut mereixedor de diferents premis tant en la nostra localitat, com fora de les nostres fronteres per la seua dedicació a la música, engrandint la cultura de Paterna.