Notícies

Paterna presenta la seua candidatura a Ciutat Europea de l'Esport 2108

FECHA: 04.05.2017

La comissió avaluadora visitarà Paterna el proper 26 de juny per valorar els principals aspectes de la candidatura i a la fi d'octubre es coneixerà al municipi guanyador

L'Alcalde de Paterna Juan Antonio Sagredo, acompanyat del regidor d'Esports, José Manuel Mora i el Cap de l'Àrea d'Esports, Juan Núñez, ha presentat aquest matí la candidatura de Paterna a Ciutat Europea de l'Esport 2018.

Es tracta d'un guardó promogut per ACES-Europe (Federació Europea de Capitals i Ciutats de l'Esport), que reconeix l'esforç de les ciutats europees en matèria d'esports i que cada any es lliura en una gala celebrada al Parlament Europeu.

Tal com ha explicat el primer edil, “Paterna ha sigut l'única ciutat de la Comunitat Valenciana seleccionada, i competirà amb altres sis ciutats espanyoles per la distinció de la Federació Europea com Talavera de la Reina, Guadalajara, Antequera, Sant Cugat del Vallés i Saint Lucia de Tirajana”. En aquest sentit, Sagredo, que s'ha mostrat esperançat i il•lusionat amb la candidatura, ha destacat la importància que suposaria aquest reconeixement “no només per al poble, que es convertiria en un referent a nivell europeu, sinó també per als clubs i esportistes com a agraïment al treball que realitzen cada dia en la promoció de l'esport”.

Per la seua banda, el regidor d'Esports, José Manuel Mora, ha destacat el repte i l'oportunitat que suposa aquesta aspiració per al municipi i ha assenyalat que “Paterna es troba molt bé posicionada en la candidatura gràcies a la seva àmplia oferta d'activitats i les millores que s'estan duent a terme en les seves infraestructures esportives”.

>“En els últims dos anys s'han aprovat fins a 6 milions d'euros per a la modernització de la instal•lacions esportives municipals”, ha afegit l'Alcalde en referència, entre altres millores, a la futura creació d'una pista d'atletisme o la rehabilitació integral de la piscina d'estiu del poliesportiu municipal entre els projectes que es van a dur a terme en els propers mesos. Així mateix, ha avançat que “es va construir un camp de futbol 7 a la Ciutat Esportiva Municipal i es va a adaptar el camp de futbol de la Coma per permetre el seu ús com a camp de rugbi”.

Finalment, el regidor d'Esports ha explicat que la comissió avaluadora visitarà Paterna el proper 26 de juny per avaluar els principals aspectes de la candidatura i que serà a la fi d'octubre quan es coneixerà el municipi guanyador.