Museu de ceràmica

Entre el primer i el segon cercle de muralles que envoltaven Paterna en l'Edat Mitjana, en un edifici del 1881 (l'antic ajuntament), es troba en l'actualitat el Museu Municipal de Ceràmica, en una zona del municipi que encara conserva el traçat sinuós de l'urbanisme de les ciutats musulmanes, amb els seus carrers angostos i foscos. El visitant que s'acoste a l'edifici museístic hi trobarà un reflex fidel de l'activitat terrissera que va ocupar gran part de la població paternera durant els segles medievals i gran part de l'Edat Moderna, des dels segles XII-XIII fins a finals del segle XVI. Durant estos cinc segles, la ceràmica procedent dels tallers terrissers de Paterna es va integrar en les xarxes comercials que la Corona d'Aragó mantingué amb tots els ports de la Mediterrània. Això i la qualitat de les seues produccions feren que obtinguera un merescut prestigi.

El Museu Municipal de Ceràmica de Paterna, sempre amb l'objectiu de conservar el patrimoni històric del nostre poble, estudia, conserva, restaura, exposa i publica les peces que amplien les seues col·leccions.

Museo Municipal de Cerámica de Paterna

Ampliar

Museo Municipal de Cerámica de Paterna

Ampliar

Museo Municipal de Cerámica de Paterna

Ampliar

More info about the museum

HISTÒRIA DEL MUSEU

Museu Municipal de Ceràmica

El Museu Municipal de Ceràmica de Paterna no sempre ha estat ubicat en la Plaça del Ppoble. Des dels seus començaments en la Torre, allà pels anys 80 del segle XX, passant pel seu establiment en el carrer Sant Agustí, fins a la seua ubicació actual, s'ha dedicat amb gran ímpetu i esforç a mostrar, per mitjà d'exposicions o publicacions periòdiques, a tot aquell que s'acostara a les seues instal·lacions, el ric patrimoni que, any rere any, s'anava recuperant del nostre subsòl. Les labors de catalogació i investigació dels seus fons, així com les de desenrotllar activitats didàctiques figuren entre les seues prioritats més reconegudes.

Va ser reconegut com a museu mitjançant una Resolució de 23 de maig del 2000, passant a integrar-se en virtut de la Llei 4/1998 en el Sistema Valencià de Museus.

Historia del Museo de Cerámica

Ampliar

CONTACTE

ADREÇA:Plaça del Poble, s/n

HORARI: dimarts i dijous, de 10 a 13:30 h. Dissabtes de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h. Diumenges de 10 a 14 h.

TARIFES: entrada gratuïta

CONTACTAR: 96 137 96 57
Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Descarregar fullet informatiu>>

Museu Municipal de Ceràmica